حلوا برنجی پای ثابت تمامی مراسم ها در بهبهان
بهبهان آنلاین:
حلوا برنجی پای ثابت تمامی مراسمات بهبهان
وقت آن است که به شیرینی محبوب بهبهانیهای پرداخته شود؛ حلوا برنجی که همچون کلوچه دزفولی در مراسمات عزا و عروسی و نذری نقش دارد و پای ثابت هر برنامهای است.
فرخنده نشاطی فرهنگ شناس مردم بهبهان و نویسنده ۲۰ کتاب در مورد فرهنگ شفاهی مردم بهبهان در این خصوص میگوید: در بهبهان زولبیاهای معروف، روح افزا و نان شیرین نیز تهیه میشود، اما ثابت مراسمات همین حلوا برنجی است.
او به رسمی دیرینه اشاره کرد که وقتی دختر و پسری قصد ازدواج داشته باشند، پیش از عروسی خانواده داماد اقدام به لحاف دوزی میکنند و همزمان خانواده عروس حلوا برنجی پخت میکنند و در کنار آن نیز نانهای کنجدی با رومال روغن حیوانی وجود دارد. البته نوع روغن به کار رفته در آن بستگی به وضع مالی دارد. ممکن است حالا با توجه به فشارهای اقتصادی مردم از کره مالی نانها صرف نظر نمایند.
گذر زمان چه تغییراتی را در تهیه حلوا تَرَک بهبهانی ایجاد کرده؟
خانم نشاطی یادآور شد که حلوا برنجی به گَندی یا تَرک نیز معروف است که در ماه محرم و برای نذری دادن رواج دارد.
به اعتقاد این فرهنگ شناس مردم بهبهان این رسم و رسومات برای تهیه حلوا برنجی کمتر نشده، بلکه شاید به دلیل گرانی تنها طرز تهیه و استفاده از مواد مرغوب در آن کاهش یافته باشد.
فرخنده نشاطی یکی از دلایل کمتر مطرح شدن این نوع حلوا بین مردم خوزستان را کم کاری در این زمینه عنوان کرد و گفت: اگرچه حلوا برنجی اخیرا در اکثر نمایشگاهها به عنوان سوغاتی بهبهان به مردم داده میشود، اما خوشمزگی آن در تازه بودن است و ماندگاری کمی دارد.
او در خصوص روش تهیه این حلوا افزود: آرد برنج، شکر، روغن، آب یا شیر، گلاب و دارچین از مواد تشکیل دهنده این حلوا هستند و مانند تهیه کته این حلوا نیز دم میکشد تا تهیه شود، سپس کف یک سینی را پر دارچین میپاشیم و با استفاده از یک بشقاب قالبهایی را برای حلوا ایجاد میکنیم و درون سینی قرار میدهیم. طبع گرم دارچین در کنار طبع سرد برنج مکملهای خوبی نیز به لحاظ پزشکی هستند.
گزارش از ساسان ناصری زاده
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0